Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2012 13:10 - ХРИСТОС И МЕТАФИЗИЦИТЕ или КАКВО ОБЩО ИМА СВЕТЛИНАТА С ТЪМНИНАТА?
Автор: otrudeni Категория: Други   
Прочетен: 6153 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 04.02.2012 17:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

ХРИСТОС И МЕТАФИЗИЦИТЕ

 

или

 

КАКВО ОБЩО ИМА СВЕТЛИНАТА С ТЪМНИНАТА?

 

 

 

Няколко години преди да приема Исус за свой Спасител, като търсех отговор на духовните си въпроси в едно атеистично общество,попаднах на няколко интересни и както на мен ми се струваше»духовни» книги! Бяха от «съветски» автори и в тях се разказваше за сугестология,сила на самовнушението, психотренинг о т.н. Имаше описани различни невероятни случаи за хора извършващи невъзможни неща само със  силата на внушението:повдигали камиони,оцелявали при невеероятни студове в Сибир и т.н.

Слава Богу останах си само с четенето им!

През 1985г повярвах в Исус и започнах да чета Библията! Там намирах отговор на въпросите си!

След промените  през 1989г започна мощно нахлуване на християнска литература( най вече от САЩ) и на мен ми попадна една книга на Кенет Хегин, мисля ,че се казваше «Научи народа ми на вяра» или нещо подобно. Дори и да не беше точно това заглавие, лайтмотивът беше точно този: научи народа ми на вяра!

Прочетох я с удоволствие, хареса ми! Обаче…,това което ми направи най –голямо впечатление беше фактът, че ПРИНЦИПЪТ НА ДЕЙСТВИЕ НА «ВЯРАТА», СЪВПАДАШЕ ИЗЦЯЛО СЪС ПРИНЦИПА НА ДЕЙСТВИЕ НА САМОВНУШЕНИЕТО (от руските книги, които бях чел преди)!!!!

Принципът на действие на «изповедта на вяра», се припокриваше с «позитивното говорене и внушение»!

Бях смутен и цялото ми същество се бунтуваше в мен! Какъв е този човек? Как така ще ме учи на вяра,при положение ,че вярвам в Спасителя? Защо принципите съвпадат? Ако Исус е Бог, защо ще ме кара да употребявам принципите, които употребяват хората от света? Въпроси, въпроси....

 

Бях съвсем „зелен” и нямах достатъчно знания по Словото, за да разбера какво става. Попитах един пастор, ама той ми каза, че Хегин учи хората да имат вяра,която прави чудеса, а не само вяра в Исус!

Рекох:”Хайде бе, та колко вида вяра има?” Както и да е, не разбирах тези неща и ги игнорирах! Нямах предстатва защо точно това учение не ми харесва и не го приемах!

След 1-2 г попаднах в едно голямо събрание и там се запознах с един тинейджър на около 15г! Със сигурност беше един от най-умните и начетени младежи,които съм познавал някога! Бог го беше надарил изобилно с много мъдрост!

Този младеж четеше много от Словото и в същото време знаеше почти наизуст книгите на Хегин и още доста хора от движението ”Слово на вяра”.

След 7-8 г. когато се срещнахме отново, този човек вече беше неузнаваем. Говореше само за пари, просперитет, положителни изповеди, твърдеше , че истинските християни трябва да са най-богатите в града и т.н.! Когато го поипитах къде живее, той ми отговори:

Сега живеем при роднини на жена ми , ама чакаме да получим 80кв.м. тристаен апартамент в „Гео Милев”.

Зарадвах се, мислейки,че купуват жилище там! Оказа се,че нямат пари, няма апартамент, а просто прави „изповед на вяра”?!?!?!

Казах му:

Момче, вземи поне да работиш, за да може Бог да благослови труда ти!

Отговорът беше:

Аз вярвам, че с вяра мога да получа всичко, дори и без да работя!

Бях съкрушен! За десетина години един изключително надарен от Бога младеж се беше превърнал в нещо,което много трудно бих нарекъл християнин! За мен вече нямаше съмнения,че това учение е лъжливо и отклонява хората от Исус!!

 

Разрових се да разбера откъде идва”Евангелието на просперитета” ,но тогава достигнах само до Е.У.Кениън, за който тук-там бегло се е занимавал с метафизика,хипноза и други от това естество!

Изниква въпросът:”Какво е метафизика”?

 

Метафизиката (от гръцки μετα — „след/отвъд“; φυσικά — „природа“ ) е дял от философията, който се занимава с „първичните принципи“ и „съществуването“ (онтология). Терминът метафизика понякога се употребява като синоним на философия. Това е заглавие на съчинения на Аристотел, в които той разглежда това, което можем да познаем едва след конкретните природни неща, което е в основата им, следователно е и първото в себе си, поради което се нарича и "Първата философия"; от късната античност и средновековието - име на съответната философска дисциплина изобщо. В този смисъл метафизиката е основната философска наука, в която трябва да търсим всички философски дисциплини. Тя е науката, която има за задача да изследва съществуващото като такова в качеството му на предмет, както и елементите и фундаменталните условия на всичко съществуващо изобщо, тя представлява големите области и закономерности на действителното и търси трайното и взаимовръзката в променливостта на явленията и проявите.

Някои от основните метафизични въпроси свързани с философията на религията се изучават от теологията.

Теология е изучаването на Бог или боговете и естеството на божественото. Дали има един бог ( монотеизъма ), много богове ( политеизъм ) или няма богове ( атеизъм ), или дали не е познаваем или непознаваем, дали съществуват някакви богове ( агностицизъм), както и дали Божественото се намесва директно в света (теизъм ), или неговата единствена функция е да бъде първата причина на вселената ( деизъм );  и дали Бог или боговете на света са различни (пантеизъм и дуализъм ), или са идентични ( пантеизъм ), са някои от основните метафизични въпроси, свързани с философия на религията.

В рамките на стандартната Западната философска традиция, теологията достига своя връх при средновековната школа на мисълта, известна като схоластика , която се фокусира предимно върху метафизичните аспекти на християнството . Работата на схоластиците все още е неразделна част от съвременната философия и ключови фигури като Тома Аквински все още играят важна роля в философия на религията.

Надявам се поне вие да сте разбрали нещо, защото аз не разбрах нищоJ)))

За какво става дума? Най общо и грубо казано метафизиците се опитват да анализират защо нещата са така и как могат да бъдат формирани другояче! Например защо едни са болни, а други здрави? Защо едни са богати,а други беднии т.н.

Нека не забравяме,че едни от най разпространените през XIX век метафизични учения, разглеждат точно тези въпроси!

 

Нека да се върнем към „Движението на вяра”(ДВ) и да разберем защо ги наричам метафизици!

Понеже ще се намери някой”зомбиран” от ДВ да каже,че твърденията по-долу са клевети и измислици, след всеки цитат ще видим в скоби номерът на бележките в края на статията!

 

 

    Какво не е наред с „Движението на вяра"?

Нейните лидери включват едни от най-популярните телевизионни благовестители. Неговите последователи съставляват голям процент от харизматичните евангелски християни.

Акцентът върху вярата, властта на вярващия и абсолютната истинност на Писанието може да бъде точно това, от което днес Църквата се нуждае.

И все пак, аз съм убеден, че това движение представлява една

от най-големите съвременни заплахи за ортодоксалното християнство отвътре. Чрез него, култовото богословие  все повече се приема като истинското християнство.

 

 

 Важно е да се отбележи, че по-голямата част от теологията на „движението на вярата”, може да бъде проследено директно до култовите учения на метафизичното дружество „Нова мисъл” . По този начин, голяма част от теологията на „движението на вярата”, може да се намери ясно и в  псевдо-християнските култове като „Религиозна наука”, „Християнска наука” (Christian Science) и ”Училище за християнско единство”.

    Повече от един век преди  „движението на вяра” да се превърне в мощна сила в рамките на Християнската църква, Финиъс Куимби

(1802-1866), бащата на „Нова мисъл”, е популяризирал  идеята,

че болесттите и страданията в крайна сметка имат своя произход в

неправилното мислене. Пред последователите си Куимби прокарва идеята си, че човек може да създаде своя собствена реалност чрез силата на положителното твърдение (изповед)! Практикуващите метафизици отдавна преподават на съмишлениците си, да  визуализират ( в мислите си) своето здраве и благосъстояние и след това да ги потвърдят, чрез изповядване с устата си, така че нематериалните представи да може да се

трансформират в осезаема реалност.

 

    Въпреки че защитниците на  теологията на ДВ(движението на вярата) са се опитали да „поизчистят метафизичната концепция за "силата на ума”, като я заместват със "Силата на вярата", за всички  е ясно, че не правят такава разлика. Писателят от „Нова мисъл” Уорън Фелт Еванс, например, пише, че "вярата е

най-интензивната форма на умствена дейност "[5] „При лечение на пациента”, коментира Евънс , "ефектът на подобрение на състояниято на пациента е резултат от вярата на пациента в това което  му казвате! По-точно, колкото повече вярва на думите ви и го изповядва, толкова по-бързо се подобрява!”[6]

Емили Кади пък  твърди, че "Изповядването с вяра има власт да ни донесе всички хубави неща в ежедневния ни живот ". [8] Тези твърдения категорично показват, че разграничение между "ум" на метафизиката, и "вяра" в теологията на ДВ, не е нищо друго освен плод на въображението. Такава разлика няма!

Нека да го кажа по ясно: Тези хора твърдят, че ТИ със силата на ума си(вярата), правиш чудото на изцелението, както и че ТИ МОЖЕШ със същата сила да задоволяваш ежедневните си потребности и да станеш богат! БОГ НЯМА МЯСТО ТУК!

ТОВА СИ Е ЯВНО БОГОХУЛСТВО!

Изцяло се пренебрегва Мат 5:37 ... защото не можеш направи ни един косъм бял или черен. Молитвата „Отче наш ... дай ни днес ежедневният  хляб...” и още много други стихове, където е описано, че всичко зависи от Бога, а не от нас!

 

 

 Няма как да се отрече, че голяма част от  теологията на ДВ е получена директно от метафизиката. Същността, стилът и дори измамите, характерни най-вече за ДВ, обаче, могат да бъдат проследени и при „изцелители” и „съживители”от времето след Втората световна война, които работят в петдесятните среди. [9].

По отношение на _същността, например, както Кенет Копланд и

Кенет Хегин .посочват Т.Л. Осборн и Уилям Бранхам като истински мъже на Бога, които оказват силно влияние върху техния живот и служение.Самият  Осборн се определя като последовател на Е.У. Кениън[10],а  Бранхам (освен другите неща) осъжда учението за Светата Троица като идващо директно от дявола. [11].

Разбира се, тези твърдения нямат нищо общо с доктрината на Петдесятните църкви и ученията на тези хора са абсолютно различни от учението проповядвано в „Асамблеята на Бога”

   Аз самият съм повярвал от благовестието на петдесятния пастир Илия Апостолов Илиев, бил съм много години в петдесятни църкви и съм свидетел, че учението на Осборн и Бранхам, противоречи на Петдесятното учение!

 

    За съжаление, Хегин и Копланд не са сами, като поддръжници на Бранхам, „защитникът на вяра” Бени Хин също му дава мощната си подкрепа [12]

Когато става въпрос за _стил,  обаче, Хин гравитира

повече към такива изцелители с вяра, като Ейми Симпъл Макферсън и Катрин Кулман. В допълнение, Хин е дал своето одобрение за

известния съживител AA Алън, [13], който е наистина търгаш и измамник!

     AA Алън  мами последователите си като твърди, че той може да заповяда на Бог да "превърне сметките им(за плащане) в доларови банкноти ."[16] Той също така е известен с призива си последователите му да си вземат(срещу заплащане. разбира се) неговите "молитвени покривки, помазани с чудодейно масло," [17]

  Алън в крайна сметка е изритан от „Асамблея на Бога” след като е бил арестуван за шофиране в  пияно състояние. [20] През 1970 г. той умира от цироза на черния дроб. "[21]

 

    Когато изследваме  „пионерите” на

теологията на ДВ, ще видим, живо доказателство на максимата, че "грешка поражда грешка и ерес поражда ерес "

Ако, например,  разгледаме култовата прогресия в теологията на Е.У. Кениън, ще открием, че първоначалните му отклонения от ортодоксалното християнство са били незначителни

в сравнение с тези, които характеризират по-късните етапи на служението му. И с всеки ученик на Кениън,

грешките стават все по-силно изразени. Хегин, който  популяризира и плагиатства Кениън, не само разширява Кениъновите извращения, а добавени към тях други. [22] Прогресията от лошо продължава с хора като Кенет Копланд и към по-лошо -Чарлз Капс, и сега е достигнала немислими еретически висоти, чрез служението на лидери като Фредерик Прайс, Бени Хин и Робърт Тилтон.

 

 

* Началото *

 

Всичко започва с метафизичните учения на Есек Уилям Кениън.

 

 

* Есек Уилям Кениън *

 

Животът и служението на Есек Уилям Кениън, са изключително

 

повлияни от метафизичните култове като „Науката на мисълта”,” Училище за християнско единство” , Християнска наука” и „Нова мисъл” [23]. Той е учил ораторско изкуство в колежа „Емерсън”, където метафизичните култове са широко разпространени и твърди, че тези,които имат вяра, могат да изговарят за себе си здраве и просперитет и те да се материализират![1] Също така учи ,че Исус не е умрял само физически на кръста, но и духовно и че три дни в ада е бил на мъки зада изплати дълга на Адам към сатана?!?! 

Кениън е истинският баща на съвременното  движение на вяра. Много от фразите му са  популяризирани от днешните проповедници на просперитета, като

"Каквото изповядам, това притежавам," първоначално са били измислена от Кениън.

Кенет Хегин много плагиатства работите на Кениън, включително изявление: "Всеки човек, който е новороден е въплъщение(на Бога), и християнството е чудо. Вярващият е толкова въплъщение( на Бога), колкото е бил Исус от Назарет ". [24]

 

 

* Кенет Хегин *

 

  Кенет Хегин плагиатства и разширява теологията на Кениън от

лошо към по-лошо. Той не само често се хвали със предполагаеми посещения на небето и ада, но и разказва за многобройни опитности извън тялото си.

 

    При един случай, Хегин твърди, че  в средата на проповедта си

, изведнъж, е транспортиран назад във времето. Той попада на

задната седалка на една кола и вижда как млада жена от неговата църква прелюбодействува с шофьора. Това продължава

около петнадесет минути, след което Хегин внезапно се озовава

обратно в църквата и призовавава за молитва. [25]

Един от любимите и често повтаряни изрази на Хегин е: „Ако нещата,които ви говоря не можете да ги намерите в Писанието, не се безпокойте! Аз съм получил откровение директно от най-висшата власт-Исус Христос!”[2]. Пак твърдение на Хегин е:”Адам е можел да седи в присъствието на Бога,без да се чувства по-низш, защото Адам е бил самия Яхве”[4]!?!?!?!

 

    Въпреки неговата склонност да говори високопарни приказки и да описва фалшиви видения, на практика всеки по-голям учител на ДВ е повлияни от Хегин - включително такива "светила" като Фредерик Прайс  и Кенет Копланд. Всички учители на ДВ го признават за безспорен авторитет и го наричат ”татко Хегин”

 

 

* Кенет Копланд *

 

    Кенет Копланд започва служението си, като пряк резултат от приемането на посланията на Хегин. Не минава много време и той

 вече е научил достатъчно от учението на Хегин, за да  създаде свое  собствено. Да се ​​каже, че неговите учения са еретични би било твърде меко. Те са изключително пропити с ерес!

Копланд безочливо заявява, че Бог е направил най-големият си провал на всички времена и смело прокламира, че "Сатана

е завладял Исус на кръста ", [26] и описва Христос в ада "измършавял,жалък, дребен,червясал дух ". [27]

 

    И все пак, въпреки тези богохулни изявления, Бени Хин зловещо предупреждава:"Тези, които атакуват Кенет Копланд, атакуват самото присъствие на Бога! "[28]

 

 

* Бени Хин *

 

    Бени Хин е един от най-бързо изгрелите звезди на „Движението на вяра”

Докато претендира да е "под помазанието," Хин изрича някои

от най-изчанчените  изявления които  можем да си представим - в това число твърдението, че Светият Дух му разкрил, че  жените

първоначално  са били проектирани да раждат извън телата си?!?![30] Че е дух, дух е ама не е Святия!!:)

Хин също така признава, че често посещава на гробовете на  Катрин Кулман и Ейми Симпъл Макферсън, за да получи "помазание" от

костите им. [31] Чудно ми е как някой от българските му поклонници не му е препоръчал да посети гроба на „пророчицата”ванга?:)) Може и от там да закачи някакво ”помазание”!

Като истински метафизик, Хин нееднократно заявява:

” Аз съм абсолютно убеден,че сега,докато гледате предаванията ми ( по TBN) с думите си аз сътворявам разни неща!”[3]

 

„Когато се молим,ние даваме законно право на Бог да изпълни това! Ето и определението ми за молитва:Молитва е когато човек дава разрешение или разрешително на Бог да се меси в земните работи! С други думи молитвата е земно разрешение, за небесна намеса! Бог не може да направи нищо на света и никога нищо не е правил без човешко същество да му е разрешило достъп!” [4.1]

Оставям тези изказвания без коментар!

Въпреки скандалните си лудории, Хин някак си

успява да спечели широк прием  в рамките на

евангелските християнски църкви. Това говори доста зле за църквите!

 

........................................................................................................

 

Какво правим?

Защо сме оставили между нас да влязат вълците в овчи кожи! И не само това! За  20г. учението на църквата в България се напълни със всякакви учения от „Движението на вяра” и сякаш никой не се осмелява да каже”Царят е гол”.

Каква е причината за тази пасивност?

-Липса на информация?- Интернет е пълен с материали изобличаващи тези лъжливи учители!

-Страх?-От какво?

Може би от страх да не „похулим Божиите служители”?

Та на кой бог служат богохулниците,за да не ги изобличаваме?

Този страх не е от Бога! Това е гадно внушение от хора като Бени Хин който заплашва с проклятия хората опълчили се на това лъжливо движение! Добре,че един възрастен мъж със сила от Бога не се уплаши да заклейми богохулствата[32]! Да това е Дейвид Уилкерсън!

Знаете ли какво стана след като Дейвид отиде при Бог?

Намериха се жалки зомбита да прогласят,че го е постигнало възмездие за това че бил ”похулил Божиите служители”?!?!

Признавам си, че такава простотия отдавна не бях чел!

А какво правим ние тук в България?

Миналата година в София дойде една лелка от „Движението на вяра”, която след мощна рекламна кампания уж с цел благовестие, успя да напълни НДК с вярващи ! Поне аз не разбрах някой да е приел Исус там! Но чудо стана!!!! По някаква неизвестна за мен причина, в организацията на това ”грандиозно” събитие бяха ангажирани църкви, които иначе ”трудно мелят” помежду си! Интересно е как са били изгладени противоречията помежду им, но е факт! Църквите се обединяват за да посрещнат една лъжеучителка,прочута със твърденията си ,че ние сме малки богове, но не могат да се обединят около Благовестието на Царството!

 

Защо ли?

 

Бележки

1 http://www.youtube.com/watch?v=xXCbcBRj06E&feature=player_embedded 8:50

 2 http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=7_1VYVBQC4c    след 0:50

 3 http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=7_1VYVBQC4c  след 1:50

4 _http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=7_1VYVBQC4c   след 7:45

4.1http://www.youtube.com/watch?v=tjemUH8pXPw&feature=endscreen&NR=1 след 0:15

 5 Warren Felt Evans, _Mental Medicine: A Treatise on Medical

   Psychology,_ 15th ed. (Boston: H. H. Carter & Co., 1873 [orig.

   1885]), 152; quoted in Braden, 121.

 6 Warren Felt Evans, _Esoteric Christianity and Mental

   Therapeutics_ (Boston: H. H. Carter & Karrick, 1886), 152;

   quoted in Braden, 122-23.

 7 Cady, 56:30; cf. Holmes, 72, 78.

 8 Cady, 52:8.

 9 For a fine historical treatment of the healing revivalists,

   _see_ David Edwin Harrell, Jr., _All Things Are Possible: The

   Healing and Charismatic Revivals in Modern America_

   (Bloomington, IN: Indiana University Press, 1975). A number of

   the healing revivalists" unsound teachings and practices can be

   found in the ministries of their predecessors -- most notably

   John Alexander Dowie, Maria B. Woodworth-Etter, Smith

   Wigglesworth, F. F. Bosworth, and Thomas Wyatt.

10 Osborn"s indebtedness to both Kenyon and faith healer F. F.

   Bosworth (another "Kenyonite") is mentioned in T. L. Osborn,

   _Healing the Sick,_ 23d ed. (Tulsa, OK: Osborn Foundation,

   1959), 6, 203, 205. Cf. Richard M. Riss, "Kenyon, Essek

   William," _Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements,_

   ed. Stanley Burges, Gary B. McGee, and Patrick H. Alexander

   (Grand Rapids: Regency/Zondervan, 1988), 517; and Don Gossett

   and E. W. Kenyon, _The Power of the Positive Confession of God"s

   Word_ (Blaine, WA: Don & Joyce Gossett, 1979), 3.

11 William Marrion Branham, "Revelation Chapter Four #3 (Throne Of

   Mercy and Judgment)" (Jeffersonville, IN: Voice of God

   Recordings, 1961), audio tape #61-0108, side 2; cf. William

   Marrion Branham, _Footprints on the Sands of Time: The

   Autobiography of William Marrion Branham, Part Two_

   (Jeffersonville, IN: Spoken Word Publications, 1975), 606-7.

12 Benny Hinn, _Praise the Lord_ (television program), Trinity

   Broadcasting Network (TBN), 12 April 1991.

13 Benny Hinn, _Praise the Lord,_ TBN, 16 April 1992.

14 Quoted in Russell Chandler, "Talked with Jesus, Evangelist

   Says," _Los Angeles Times,_ 3 February 1983, 3, 16.

15 Clark Morphew, "What"s to Become of Oral Roberts" City of

   Faith?" _St. Paul Pioneer Press,_ 27 June 1992; reprinted in

   _The Christian News,_ 20 July 1992, 2.

16 A. A. Allen, _The Secret to Scriptural Financial Success_

   (Miracle Valley, AZ: A. A. Allen Publications, 1953); quoted in

   Harrell, 75.

17 A. A. Allen, "Miracle Oil Flows at Camp Meeting," _Miracle

   Magazine,_ June 1967, 6-7; quoted in Harrell, 200.

18 Reported in "New Revival Tent Dedicated in Philadelphia,"

   _Miracle Magazine,_ September 1967, 15; quoted in Harrell, 200.

19 _See_ Harrell, 199.

20 _Ibid.,_ 70-71.

21 _Ibid.,_ 202. One writer describes Allen"s cause of death as

   "cirrhosis" of the liver (_see_ Gary L. Ward, "Allen, Asa

   Alonzo," in J. Gordon Melton, _Religious Leaders of America_

   [Detroit: Gale Research, 1991], 9).

22 _See_ D. R. McConnell, _A Different Gospel_ (Peabody, MA:

   Hendrickson Publishers, 1988), 3-14.

23 _See_ McConnell, 24-56.

24 E. W. Kenyon, _The Father and His Family,_ 17th ed. (Lynnwood,

   WA: Kenyon"s Gospel Publishing Society, 1964), 100; cf. Kenneth

   E. Hagin, "The Incarnation," _The Word of Faith,_ December 1980,

   14.

25 Kenneth E. Hagin, _The Glory of God_ (Tulsa, OK: Kenneth Hagin

   Ministries, 1987), 13-15.

26 Kenneth Copeland, _Holy Bible: Kenneth Copeland Reference

   Edition_ (Fort Worth, TX: Kenneth Copeland Ministries, 1991),

   129.

27 Kenneth Copeland, _Believer"s Voice of Victory_ (television

   program), TBN, 21 April 1991.

28 Benny Hinn, _Benny Hinn_ (television program), TBN, 8 June 1992.

29 Randy Frame, "Same Old Benny Hinn, Critics Say," _Christianity

   Today,_ 5 October 1992, 52.

30 Benny Hinn, "Our Position In Christ #5 -- An Heir of God"

   (Orlando, FL: Orlando Christian Center, 1990), audio tape

   #A031190-5, side 2.

31 Benny Hinn, "Double Portion Anointing, Part #3" (Orlando

   Christian Center, n.d.), audio tape #A031791-3, sides 1 and 2.

   This sermon was also aired on TBN (7 April 1991).

32 http://www.youtube.com/watch?v=1cEgp2-izjs

 

Използвани материали:

http://www.iclnet.org/pub/resources/text/cri/cri-jrnl/crj0118a.txt

http://www.justinpeters.org/index.php

 

 

 

 

 

 





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Рангел Младенов
04.02.2012 14:22
Страхо, ти пишеш:

Какво правим?

"Защо сме оставили между нас да влязат вълците в овчи кожи! И не само това! За 20г. учението на църквата в България се напълни със всякакви учения от „Движението на вяра” и сякаш никой не се осмелява да каже” Царят е гол”."

Е, нека ти кажа, че слепи хора все още вярват в тези "велики" лъжеучители!!!

Аз самия преди повече от година казах на моята стена, че Бени Хин е лъжеучител! Тогава пастири и вярващи в прав текст ми казаха, че хуля Божия помазаник.

После пуснах на стената си материали за Хенет Хегин и Били Греам. Пак казаха, че говоря против служителите на Бога.

Миналата година заклеймих и леля (както самия ти се изразяваш) Джойс Майер. Тогава скочиха срещу мен хора от екипа на студио 865, които заснемаха мероприятието. Мнозина (предимно сестри) заявиха, че не съм прав да говоря против Майер.

Е, Страхо, прав си - лицемерието на пасторите днес вече преля чашата!!! Организират конференция на един лъжеучител и агитират събранията си да ходят на шоуто, в името на единството и в името на това, че "Божия човек" е дошъл. Вместо да бранят събранията си тези пастори заведоха хората си право в устата на вълка.

Тук е мястото да кажа, че еп. Васил Еленков преди години бе причината Бени Хин да не дойде в България 9поне доколкото ми е известно). Това дело на епископа е похвално, за разлика от това, което мнозина "преуспели пастори" правят като се прекланят пред Майер и компания...

Какво правим?, питаш. Ще продължаваме да казваме истината за онези, които са готови да я чуят. Останалите си имат пастори, които имат отговорност да ги водят в пътя. А в кой точно път ще ги водят е друг въпрос.

ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ВЯРВАЩИТЕ ДА СЕ СЪБУДЯТ И ДА ВИДЯТ ОЧЕВИДНОТО!!!
цитирай
2. otrudeni - Ран, добре ми е известно, че отделни ...
04.02.2012 18:01
Ран, добре ми е известно,че отделни хора в България отдавна се борят, за да се огласят извращенията на "движението на вяра", но поне аз не съм чул някоя официална църковна институция да е взела и огласила становище относно лъжливите учения на метафизиците!
А ако епископ Васил Еленков е човекът, възпрял идването на бени хин в България, то той заслужава уважението ни!!!
В такъв случай става все по-ясно защо атаките срещу него, са инициирани от Америка! Явно е попречил и там и тук някой да "прибере пачките":)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: otrudeni
Категория: Други
Прочетен: 320064
Постинги: 80
Коментари: 78
Гласове: 116
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930