Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2009 22:49 - Може ли християнин да има проблеми?
Автор: otrudeni Категория: Други   
Прочетен: 1556 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 12.01.2010 09:55


 Може ли християнин да има проблеми?

Напоследък Бог непрекъснато ме среща с християни от различни събрания, които са изпаднали в множество затруднения, до такава степен, че не могат да се справят с проблемите си. Непрекъснато си блъскат главите и се покайват за каквото се сетят, но без рeзултат. Ако не ги познавах, щях да се чудя, какъв ли грях са сторили... Но Библията НИКЪДЕ не ни обещава безоблачно и безпроблемно битие, напротив!   Исус казва: 28 Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя. 29 Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си. 30 Защото Моето иго е благо, и Моето бреме е леко.(Мат 11 глава)   Пак Исус казва в Мат 6:8 ,че Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате. Винаги ще има моменти в които се нуждаем от нещо но Бог снабдява нуждите ни Апостол Петър пише за трудностите и страданията в I Петрово:   11 Възлюбени, умолявам ви, като пришелци и чужденци на света, да се въздържате от плътски страсти, които воюват против душата; 12 да живеете благоприлично между езичниците, тъй щото, относно това, за което ви одумват като злодейци, да прославят Бога във времето, когато ще ги посети, понеже виждат добрите ви дела. 13 Покорявайте се заради Господа на всяка човешка власт, било на царя, като върховен владетел, 14 било на управителите, като пратеници от него, за да наказват злодейците и за похвала на добротворците. 15 Защото това е Божията воля, като правите добро, да затуляте устата на невежите и глупави човеци; 16 като свободни, обаче, не употребяващи свободата за покривало на злото, но като Божии слуги. 17 Почитайте всички; обичайте братството; от Бога се бойте, царя почитайте. 18 Слуги, покорявайте се на господарите си с пълен страх, не само на добрите и кротките, но и на опърничавите; 19 защото това е благоугодно, ако някой от съзнанието за Бога претърпява оскърбления, като страда несправедливо. 20 Защото, каква похвала, ако понасяте търпеливо, когато ви бият за престъпленията ви? Но когато вършите добро и страдате, ако понасяте търпеливо, това е угодно пред Бога. 21 Защото и на това сте призовани; понеже и Христос пострада за вас, и ви остави пример да последвате по Неговите стъпки;
Има стотици стихове, където се говори за трудности, глад, страдания, бой, студ!Павел пише, че дори са се били отказали от живота си  ( IIКор1:9 )
  Но какво става в днешно време? За последните 20 години се появиха всякакви „лидерски”, „апостолски” събрания, пренасящи тук идеите на „Движението на вярата”  и други движения с претенциите да са „правилното” християнство, но са лишени от сила!   1 А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. 2 Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, 3 без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, 4 предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, 5 имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; тоже от такива страни.     II Тим 2:1-5     В тези събрания се проповядва успех, просперитет, непрестанен възход , ти трябва да си успешен във всичко, защото Бог те е поставил глава а не опашка и т.н. Много ми харесва, но не отговаря на Словото. Но въпреки всичко тези хора които търсят Спасението, се спасяват, защото СПАСЕНИЕТО Е ЧРЕЗ ВЯРА В ИСУС. В притчата за сеяча се говори за различни почви. На други места се говори за грижите на земеделеца за семето....   Винаги идва период на житейски трудности и страдания, дяволът атакува семействата и често успява, децата стават непокорни..... Какво правим тогава? Може би църквата издига ръце за молитва? НЕ!!!! Идва някой апостол или лидер и ти се кара: Даде ли си десятъка? Ако не си, Бог те наказва! Не може един християнин да има проблеми! Ти трябва да се покаеш за лошата изповед! Почвай да изповядваш че нямаш проблеми......   И ти изповядваш ли, изповядваш, а проблемите остават и се трупат.....   Това което най ме шокира е фактът, че другите християни не ти помагат, защото "" щом имаш проблем ,значи не са в ред отношенията ти с Бога"". А къде отиде братолюбието, съчуствителността, благочестието, любовта? Аааа те ли? Ами не опговарят на доктрината.....   Какво да правим тогава? Ами да се събираме и да се молим за нуждите на всеки и кой както може нека да помогне на братята и сестрите в затруднения. Много често Бог иска да отворим домовете си за такива хора. Често е достатъчен един телефонен разговор и да бъде намерена работа на някой безработен. Няма нужда от грандиозни подвизи! Достатъчно е да сме верни в малкото!   10 Верният в най-малкото и в многото е верен, а неверният в най-малкото и в многото е неверен. 11 И тъй, ако в неправедното богатство не бяхте верни, кой ще ви повери истинското богатство? 12 И ако в чуждото не бяхте верни, кой ще ви даде вашето? (Лука 16)   Бъдете благословени!



Гласувай:
0



Следващ постинг

1. madpearl - Проблемите на Християните - до болка позната тема
10.03.2015 12:19
Така до болка познатите проблеми на християните, които непрестанно падат в проблеми е свъзано с неверието им спрямо Божиите обещания, т.е. ако ти се грижиш за Божието, Бог ще изпълни и домът ти. В последни времена навсякъде се пропогандира необходимостта хората да бъдат финансово обезпечени, което би им гарантирало и тяхното спокойно съществуване. Също така и че в имането се състои и благословението. Както казва Христос - събирайте богатсва на небесата, а не на земята. Търсете този град, на който архитект и строител е Бог. Проблема на християние се състои в това, че са изместили центъра на съществуването си от Бога, към световните блага. За тях Бог е средсто за обогатяване, а не спасението което Върши, Богатството на Живота, Светият Бог.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: otrudeni
Категория: Други
Прочетен: 318904
Постинги: 80
Коментари: 78
Гласове: 116
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031