Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: pentecost
Категория: Лични дневници
Прочетен: 889416
Постинги: 142
Коментари: 313
Гласове: 413
Постинг
02.04.2011 21:04 - Астрологията в Библията - за или против?
Автор: pentecost Категория: Други   
Прочетен: 6882 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 26.09.2015 17:33


Всеки вярващ християнин трябва да бъде бдителен в своите духовни търсения да не би да падне в измама и да бъде прелъстен от демони. Надявам се този постинг да послужи като ориентир по отношение на астрологията.

Както вече изяснихме в предишния постинг, астрологията е окултна наука. Тя се стреми да узурпира полагащото се място на живия Бог и Писанията в живота на християнина. Тя се опитва да даде напътствия и насоки на отделния човек и в крайна сметка да го предаде в окултно робство. Но Библията е ясна по този въпрос: Астрологията, като форма на гадаене, е мерзост пред Бога.

Някои астролози искат да ни внушат, че Библията подкрепя астрологията като изкуство, което предлага на хората разбиране за истинския им "аз"; възможност да създават своя собствена реалност, която да отговаря на техните лични духовни цели. Следните стихове от Писанията обаче показват съвсем друго.

Второзаконие 4:19 “и да не би, като подигаш очи към небето, и видиш слънцето и луната, звездите и цялото небесно множество, да се мамиш, та да им се кланяш и да служиш на тях, които Господ твоят Бог разпредели на всичките народи под цялото небе.”

Второзаконие 17:2-5 “ Ако се намери всред вас, в някой от градовете ти, които Господ твоят Бог ти дава, мъж или жена да стори зло пред Господа твоя Бог, като престъпи завета Му,  и отиде та послужи на други богове и им се поклони, - на слънцето, или на луната, или какво да било от небесното множество, - нещо което съм запретил,  тогава, когато ти се извести това и чуеш, да изпитваш добре, и, ето, ако това нещо е истинно, ако е вярно, че такава мерзост се върши в Израиля,  то да изведеш вън при портите си мъжа или жената, които са сторили това зло, и да убиеш мъжа или жената с камъни, за да умрат.”

Второзаконие 18:10-12 " Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,  никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;  защото всеки, който прави тия дела е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе."

Второзаконие 18:14 "Защото тия народи, които ще завладееш, слушат астролозите и чародеите, но на тебе Господ твоят Бог не е позволил това."

4 Царе 23:4-5 " Тогава царят заповяда на първосвещеник Хелкия, на свещениците от втория чин и на вратарите да извадят из Господния храм всичките вещи направени за Ваала, за ашерата и за цялото небесно множество; и изгори ги вън от Ерусалим, в полетата на Кедрон, и отнесе пепелта им във Ветил. И премахнаха идолопоклонническите жреци, които Юдовите царе бяха определили да кадят по високите места в Юдовите градове и околностите на Ерусалим, както и тия, които кадяха на Ваала, на слънцето, на луната, на дванадесетте съзвездия, на цялото небесно множество."

Исая 47:13-14 "Уморила си се в многото си съвещания. Нека приближат сега астролозите, звездобройците и предвещателите по новолунията, И нека те избавят от това, което ще дойде върху тебе! Ето, те ще бъдат като плява; огън ще ги изгори; Не ще могат да се избавят от силата на пламъка, Понеже той не ще бъде въглен да се огрее някой, Или огън, пред който да седне."

Данаил 2:27 "В отговор Даниил рече на царя: Тайната, която царят изисква, не могат да явят на царя нито мъдреци, нито вражари, нито врачове, нито астролози;"

Горните стихове категорично отхвърлят използването на астрологията и други форми на гадаене от Божия народ. Бог не само почиства царството си от всички предсказателни въздействия, Той направо осъжда тези, които практикуват изкуството си. Тези стихове ясно посочват факта, че Бог не допуска никакво оправдание за тези, които биха се поклонили и възвеличали друг. Той осъжда тези, които вършат такова идолопоклонство на пребиване с камъни пред портите на града.

Библията също така призовава всеки един от нас да постави вярата си в Исус Христос, а не в създадената вселена. Апостол Павел напомня в Колосяни 2:8 на вярващите за това " Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христа." Ние трябва да останем бдителни и да пазим сърцата си, защото само от сърцето на вярващия може да потече живата вода на живота т.е. Божия Дух.

Астрологията ни предлага чудесна възможност да се отвърнем от нашия Създател. Ние биваме изкушавани от други богове, които идват при нас от небесата когато се опитваме да предскажем нашето бъдеще. Астрологията твърди, че ни предлага надежда, но тя може само да предаде душите ни на изгаряне. Тя твърди, че може да декодира мистериите на космоса, но Творецът вече е направил това в своето Слово. Астрологията използва окултни методи, за да информира начинаещите; Господ предлага на вярващия Писанията за наставление и взаимоотношения с Него и така да се заздрави неговото бъдеще (на вярващия).

Астрологът предлага своите таблици и звездни карти, за да просвети ученика си; Господ е вдъхнал Словото си в сърцето на вярващия, за да му донесе разбиране. Астрологията се опитва да измести истинския Бог на вселената с фалшивите богове на древните. Християнинът стои като единствен страж, който разкрива измамата на астрологията в живота на другите. Ние трябва да се изправим и да изговорим правдиво Божията истина във всяка душа и по този начин да станем посредници на надеждата, а не измамници на звездните светила и демоничните духове.

Слава на Всемогъщия, сега и завинаги! Амин.

Източник: по материали на Ръс Уайс




Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене