Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2012 19:54 - ОКУЛТНО АПОСТОЛСТВО
Автор: otrudeni Категория: Други   
Прочетен: 10447 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 06.11.2012 13:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ОКУЛТНО АПОСТОЛСТВО

     Преди петнадесетина години, докато бях пастир на едно малко събрание край София, получих писмо от една скандална „църква”. Там с надути, помпозни думи ме уведомяваха,че Бог дал откровение на някакъв си ”апостол”, за триста „гедеонови даващи”, които ще дадат по 500 долара, за
да може тази „църква” да си купи сградата, която е капарирала. И което е най-важното, аз можех да стана един от тези триста „избрани”.
Понеже финансовото ми състояние не беше розово, даже направо си беше плачевно, зачаках да получа „откровение”, откъде да взема тези $500 !:)
След няколко седмици получих друго писмо, че „бог” дал друго откровение и е може „гедеоновите даващи” да не са триста, а повече и че парите може да не са $500, а по-малко!?!?
Това което ме впечатли беше изречението ”... но въпреки проблемите и трудностите, ние не сме си изгубили нито съня, нито спокойствието...”! Олекна ми! Бях се притеснил за тях!
Черешката на тортата от „откровения” получих след още няколко седмици, когато в ново писмо ме уведомяваха, че „бог” ми дава последен шанс да получа невероятно благословение и това не е всичко! Според новото „откровение” , „бог” е наредил, „плаки” с имената на дарителите да
бъдат закачени на източната стена на „храма”, за да му напомнят за добрите ни дела?!? Явно този бог има проблеми с паметта!
Тази игра на ”откровения” вече започна силно да напомня на една тъпа ТВ игра, която направи думата „скакаУец” толкова популярна!
Реших, че е крайно време,да прекратя всякакви отношения с тази „църква”и нейния лъжеапостол.
Но както, казва Джъстин Питърс, ”И да не сте се сблъсквали с тези ереси досега, въпрос на време е кога ще се сблъскате”.

 

  Малкото кресливо църкве се превърна в малка креслива деноминацийка.  Претендентът за апостол /изпратен от Исус/  стана обедняващ апостол, появяваха се и изчезваха някакви пастори-еднодневки...

Последните няколко години продъниха интернет пространството с такива „подвизи”, че натрапчиво взеха да приличат на македонски историци!

Започнаха да си приписват заслуги каквито нямат, да си присвояват история каквато нямат,  да се обявяват  за наследници на великите реформатори, но отричащи учението им... защото  всъщност те по-скоро ДЕФОРМИРАХА, а не РЕФОРМИРАХА нещата, хората и сатуквото.

Неистовата омраза с която отричат ВСИЧКИ преди тях и откровено сектантското им поведение, ме накараха да си направя аналогия със събранията на   ”Войни на Христа”, които придобиха печалната слава на секта и то сред вярващите, чийто лидер ми беше приятел преди да създаде сектата! Той беше чисто и искрено момче, докато не се намери един извратен американски гуру, който го накара да отрече всички църкви и да обяви сектата си за единствената Църква в България ! Наричаше другите събрания „дъртви”, „мъртвешки кости” и т.н.!  И то – без основателна причина и без НИКАКВА аргументация, камо ли пък желание да им помогне /като по-просветлен/.

 

  Гледах няколко проповеди на официалния лъжепророк на „апостолската” деформация и всичките бяха насочени срещу евангелските църкви, като в една проповед директно заплашваше, че като "вземат властта", ще сложат усмирителни ризи на ВСИЧКИ пастори, които не са „реформирани”!  Дали това наистина би пожелал Бог? Дали наистина Божият Дух би говорил ТАКА чрез този човек към вярващи хора?! Колко гордо и надуто, колко самонадеяно звучат тези негови думи!


В Мат 7 Исус казва:
16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?

17 Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.

18 Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове.


   Дори и да изглеждат привлекателни плодовете, няма как трънът до роди грозде или репеят смокини!

Какви бяха плодовете на култа?

   Десетки смачкани, унижени, ограбени буквално и духовно хора, с които се сблъсквах често! Сдъвкани, изцедени и изплюти от зловещия култ, който са смятали за „дом”! Хора отвратени от религията и пълни със съмнения за вярата и Бога! Хора, които изключително трудно
преодоляваха последствията от пребиваването си в „Нещото”, както сами го наричат! Това са плодовете на „апостолската” деформация в България! А къде са корените и ствола на отровното дърво?

   Тъй като знаех, че изкривеното учение на ”Войни на Христа” дойде отвън, реших да се поразровя и да разбера откъде идва лъжеучението на тези „реформатори”. „Апостолите” всячески демонстрират топли връзки с „прочути лидери и апостоли” от NAR (New apostolic reformation).
Честно казано, когато преди 6 месеца се захванах да разбера какво е учението на NAR и какви са корените на това движение, изобщо не предполагах , че тези хора са навлезли толкова в „дълбоките дела на сатана”, за които се говори в Откр. 2:24. Само след няколко седмици
проучване, картината се оказа доста зловеща!
Тогава един мой православен брат, на когото показах малка част от материалите, ми каза да спра за няколко седмици и да премисля нещата, тъй като делата и ученията на тези хора, не са
никак безопасни!
Да, съветът му наистина беше добър!

   Затова сега, съвсем бегло и без да задълбавам, ще изложа някои факти за NAR

   NAR е псевдо-протестантско движение, което има претенции, че е възстановило „офисите на апостолите и пророците в църквата”. То може да бъде определено като отделно движение със собствена идеология . Лидерите на движението, наречени апостоли и пророци, твърдят, че това
е най-значимата промяна в протестантството, от времето на Мартин Лутер и Реформацията. Обявената цел на NAR е да изкорени вероизповеданията и да формира единна църква, която да бъде победител над злото в Последните дни.

    „Апостолите” учат, че пречките пред установяването на Царство на земята, са реални демонични същества, които притежават контрола върху географската територия и специфични групи хора. Те твърдят, че този демоничен контрол е причината, поради която хората от други религии отказват да се евангелизират и че демоните са източник на престъпността, корупцията, болестите, бедността и хомосексуализма. Прочистването на демоните в резултат от масовата евангелизация, ще ликвидира социалните злини. „Апостолите” учат, че техните последователи
получават изливане на свръхестествени сили, за да им помогнат да се борят с тези демони, използвайки стратегически нива на духовно воюване (SLSW).

  Ето някои концепции и методи на NAR , които НЕ СЕ практикуват от евангелските църкви:
- поставяне на имена на демоните
- духовна картография-разчертаване на демоничните територии
- специални церемонии за изгонване на демони от цели расови, религиозни и етнически
групи
- т.нар. „помирение”
- молитви за разрушаване на други събрания (църкви)

  Очевидно е че NAR и като теология и като практика силно се различава от евангелските църкви! Тогава възникват въпросите:

-Какъв е произходът на това движение?

-Къде са корените му?

-Чии са идеите?


....................................................................................................................
 
 

   През XVII век в Англия се появява едно мистично кабала общество наречено  «Филаделфийско дружество за напредъка на благочестието и божествената философия», наричано за по- кратко «Общество Филаделфия». То е създадено от Джон Пордидж (John Pordage) (1607-1681), англикански свещеник от Брадфийлд, Бъркшир .Пордидж е привлечен от идеите на Якоб Бьоме , лютерански теософ и християнски мистик . Към Пордидж се присъединява група съмишленици , водени от г-жа Джейн Лийд (1624-1704), която получава редица видения, публикувани в книгата и «Градински фонтан» Групата отхвърля идеите на църквата, нарича се общество, и членовете са прекратили членството си в съществуващите църкви. Те прокарват възгледи, които до известна степен са подобни на пантеизъм, по отношение на вярата в присъствието на Бога във всичко, и с един недуалистичен компонент, в това, че те също са вярвали, че Светия Дух присъства във всеки и че човек може да стане просветен и осветен, ако живее добродетелен живот и търси истината, чрез мъдростта на Бога. На практика няма някаква съществена разлика между възгледите на Филаделфианите и днешните дъновисти и универсалисти!

Групата е официално призната като вероизповедание през 1703 г. , но след смъртта на г-жа Лийд през 1704 г., броят на членовете намалява драстично- говорещо само по себе си за култовата същност и основа на движението.  Въпреки това и до днес има много култове, повлияни от това движение и базирани на виденията на Джейн Лийд!

 

Какво пророкува Джейн Лийд?

 

   Тя пророкува за елитна църква, която ще възстанови отдавна изгубените от традиционните църкви „офиси на апостола и пророка”.. Тази църква ще бъде „девствена”, несъздадена от човеци и не познала мъж. Както девица роди Христос, така и тази църква-девица ще роди от Святия дух „мъжко дете от много членове”. Тази елитна църква според виденията е жената спомената в Откровение 12:5.

 

  Това пророчество за „съвършената църква, която ще бъде въплъщение на Христос на земята, докато Христос остава в небето”, поставя основите на Движението " Късния дъжд” през ХХ век, което ще направи същите твърдения. Дали това движение има своите идеи от Лийд или идва със същата ерес, независимо от другата, не може да се каже, но идеите са идентични. Също така е факт, че братята Хоутин (Hawtin) , които са основатели на NOLR /Движението на „Късен дъжд”/, години наред издават бюлетин с пророчествата на Джейн Лийд и прокламират нейните идеи. ”Църквата трябва да се усъвършенства на земята преди Христос да може да се върне, и това трябва да бъде придружено с чудеса и сила, по-голяма от всяко друго време в църковнатата история, включително Петдесетница.”


.....................................................................................................................

„Тогава дяволът във вид на змия намери Ева гола в Едемската градина и и каза за дървото по средата:-Колко е приятно! Колко е добро за гледане!
И какво направи? Започна да прави любов с Ева! Живя със нея като съпруг! И тя видя, че беше
много приятно и се върна да каже на Адам, но вече беше бременна от семето на змията...”


Това, което прочетохте току-що е цитат от проповедта на Уилиaм Бранхам-„Змийското семе”„Serpent’s seed”

  Ако в нормално християнсло събрание, някой се опита да проповядва такава дивотия, ще бъде любезно хванат за ухото и изхвърлен от събранието като парцал... Но нищо подобно не се
случва с Бранхам! Той се превръща в един от най- силните лъжеучители и лъжепророци на ХХ век и емблематична фигура за NOLR! И сега много лъжепророци и лъжеапостоли се идентифицират като негови последователи! И не само това , но и до днес неговите срамни и безумни „теории” и проповеди се развяват като „божие откровение” от почитателите му.

Какво представлява Движението на късния дъжд (NOLR) и каква е неговата история


  Терминът „късен дъжд” се появява в началото на ХХ век. През 1907г. Дейвид Уесли Майланд издава сборник с песни озаглавен "Песни на късния дъжд". През 1910 той пише книгата "Заветът на късния дъжд”, в която се опитва да направи връзка между дъждовете в Израел и петдесятното съживление, което става по това време.

  През 1948 г., в Саскачеуан, Канада става „съживление” сред група студенти, почитатели на книгата на Франклин Хол „Атомна енергия от Бога, чрез пост и молитва”( Atomic power with God through fasting and prayer: Franklin Hall) . Тогава се формулира и учението на „Движението на късния дъжд”. Хората, участващи в съживлението са убедени, че са на прага
на нова ера, в която Святият Дух ще демонстрира своята сила в много по-голяма степен, отколкото светът някога е виждал и дори апостолите не са били свидетели на такова изливане на Святия Дух.

  Учението на ”Късния дъжд” се характеризира с високо типологична херменевтика. Това означава, че Библията се тълкува в символичен, изключително стилизиран начин. Важен акцент е поставен на „допълнителното” библейското откровение, като лични пророчества, опитности и откровения от Бога. Доктрината на „Късния дъжд” включва следните убеждения:

- Даровете на Духа, включително говоренето на езици, се получават чрез полагане на ръце

- Християни могат да бъдат обладани от демони и се нуждаят от освобождение

- Бог е възстановил всички офиси на служение на Църквата, включително на апостола и
пророка

- Божественото изцеление може да се прилага чрез полагане на ръце

- Хвалението и поклонението довеждат Бог в нашето присъствие

- Жените имат същата роля в служението в Църквата,както мъжете

– Църковните граници ще бъдат унищожени, а Църквата ще се обедини в последните дни

- "Късния дъжд" ще доведе Божието дело до завършек; Църквата ще бъде победител над света и ще въведе вярващите в царството на Христос.

- Много "апостоли" на „Последния дъжд”,държат доктрината за "изявените Божии синове."Това е еретично учение, което казва, че Църквата ще създаде специална група на "победители", които ще получат духовни тела, превръщайки се в безсмъртни.


Важно е да се отбележи, че от самото начало, „Асамблея на Бога” счита ,че „Движението на късния дъжд” съдържа ерес . На 20 април 1949 г., „Асамблея на Бога” официално заклеймява учението на „Късния дъжд” , и се разграничава от това вероизповедание .Други установени петдесятни групи също предприемат подобни действия.


Като разгледаме малко по-подробно учението на Късния дъжд, ще разберем основанията на „Асамблеята на Бога” да обяви това учение за ерес!

  През 1951 г. Джордж Уорнък е написва книга, която се превръща в един от най-важните изявления на идеите на NOLR- „Празникът на шатрите”. Книгата се основава на едно алегорично тълкуване на празниците на Израел, според което е празникът на шатрите, представлява един последен, славен период на църквата.

   Книгата може да се чете онлайн. Тя е публикувана от настоящите защитници на теологията на „Късния дъжд” тъй като идеите на Уирнък са ключови за теологията на NOLR, както и за NAR-Нова Апостолска Реформация.

  Уорнък също като Майланд, тълкува дъждовете в Израел, за да създаде схема на църковната история:

"Следователно пророчеството на Йоил, говори за Петдесетница - но то продължава, за да обхване пълнотата на Петдесетница до празника Шатроразпъване. Бог е дал Ранния дъжд умерено - в Петдесятната епоха, простираща се от ранната Църква, до сега. Но тук вече има нещо много необичайно. Точно в "първия месец" на селскостопанската година. . . Бог е обещал да направи нещо свръх-необичайно, защото Той ще даде, не само есенен дъжд, който принадлежи към този месец, но Той ще даде и ранния дъжд и късния дъжд, съчетани заедно! "

  Това той тълкува в смисъл, че последният дъжд ще се характеризира с много по-голяма сила и слава, отколкото това, което виждаме в книгата „Деяния на апостолите”.

  Уорнък по този начин поставя на сцената внушението за грандиозните чудеса и знамения, които ще направят апостолите и пророците на днешния ден.Уорнък също като Джейн Лийд твърди, че Исус ще остане на небето, докато Църквата постигне елитен статус, невиждал в църковната история, включително и в Ранната църква!

  „О, велико е това слово! И това, което е най-важно е, че Христос ще продължи да бъде точно там, където Той е дясната ръка на Бог, докато се появи група от победители, които ще завладеят всички Божии врагове. . .Но по-голямата част от християните чакат Грабването да стане всеки един момент, когато Христос трябва да избави нещастната, победена, болна църква.”

  Забележете, че обикновените християни в това елитарно мислене, са "нещастни, победени и болни" Предполага се, че ние не сме достойни при Христовото завръщане да бъдем взети, за да Го посрещне във въздуха. Влиянието на Филаделфианите на Лийд е очевидно. Вместо очакваното
завръщане на Христос -" блажена надежда" на църквата, „елита” от Лийд до Уорнък, както е видно и „Нова апостолска реформация”, очакват църквата да стане "въплъщение" на Христос, докато самият Христос все още "си стои в небесата." Надеждата на църквата, по ирония на съдбата е станала самата църква. Нещо като гениалното прозрение на друг подобен "апостол"- Остап Бендер[1]: ”Спасението на давещите се е дело на самите давещи се”!

   Едно от най-еретичните учения, свързани с NOLR се нарича "изявените Божии синове", което твърди, че някои елитни християни ще получат обещаното безсмъртие от Римляни 8:19, сега преди Пришествието. Уорнък учи, че всички врагове, в които той включва смъртта, "най-последен враг," трябва да бъдат победени от църквата преди Христос да се върне:

  "Бог казва, че Христос ще остане точно там, където Той е, докато всички Негови врагове паднат под нозете Му . И сред противниците му е и "последния враг", който е смъртта. Трябва да се издигне група от победители, която дазавладее и да стане абсолютен победители над всички противопоставящи се сили на света, плътта и дявола, преди тази диспенсация да достигне своя край "

  "Победители" е друг термин, използван от „Късния дъжд”, за да опише елитарните християни, който да ги разграничава от останалата част от нас. Това е въпреки факта, че следващия стих се отнася за всички християни: Защото всичко, що е родено от Бога, побеждава света; и тая победа, която е победила света е спечелила нашата вяра. (1Йоан 5:4).

  Смешното при NOLR и NAR (те са само на текущата версия на „дъжда”) е, че те държат на "възстановяването” на плана на Бога за изяване на истините, изгубени по време на църковната история и сега тече времето на възстановяване, започнато от Реформацията. Но по ирония на
съдбата, учителите на NOLR и NAR , постоянно противоречат и отхвърлят важни доктрини на Реформацията. Те хем искат да се облегнат на Реформацията като тяхна база, хем в същото време я отхвърлят. Например, Реформацията учи, че свещеничеството е на всеки вярващи, но Джордж Уорнък на NOLR учи за едно елитарно "Мелхиседеково" свещенство, което се полага само на някои:

  Мелхиседековото свещенство е свещенството на живота и на неувяхващата слава. Това е свещенството на вечното общение с Христос, а не като Аароновото свещенство, което преживява присъствието на Бога само по определен повод, веднъж в годината. . . . В пълнотата на това ново свещенство ние напълно се прославяме, като Христос. Но дори
Христос започва своето свещенството на земята, като се застъпваше за братята си -така че да започнем сега да притежаваме това славно наследство на Духа, в Божието царство.


  Това според Уорнък, се отнася само за последните светии, които са придобили този статут!Светиите от предишните поколения не са имали това право!.

  Уилям Бранхам, споменат по-рано, се превръща в ключова фигура за „Последния дъжд” и все още е почитан от мнозина.

  Хиляди са случаите в които, той дава подробна информация за хора, които той не е познавал и не е срещал . Тълкува тази своя способност, като "слово на знание" (1Кор. 12). Последователите му били убедени, че това е знак, че той е велик пророк на Бога. Бранхам
твърдял, че има личен ангел, който му преподава и му дава откровения. Той твърдял, че този ангел му казал, че е Илия, който ще дойде, преди завръщането на Христос. Той също така твърдял, че е ангелът на Лаодикийската църква и дори е погребан под една пирамида, на която
е написано това твърдение.

  Освен с тези отклонения Бранхам е известен и с това,че отхвърля доктрината за Троицата.

  Служението на Бранхам е убедителен пример, как „съживление” като „Късния дъжд”, съчетано жаждата за пророци, които да правят „велики дела”, ще накарат хората да приемат всяка ерес или скандално учение, стига това да е придружено от знамения и чудеса!

.......................................................................................................................

  След като оригиналното, канадско съживление отслабва през 1952-53, то се разпада както става с повечето такива движения.

  Пастор на име Джон Стивънс в бунт срещу Божието предупреждение, продължава да разпространява ученията на NOLR, като освен че издава огромно количество литература и касети, основава и „Църквата на живото слово“ (CLW). Много от възпитаниците на Стивънс през 70-те и 80-те са днешните лидери на НАР: Боб и Роуз Уайнър , Рик Джойнър, Франсис Франджипейн и т.н., всички дошли от CLW.

………………………………………………………………………………………

Какво е представлява Новата апостолска реформация (NAR)


   Вълните на различни”съживления” през ХХ век в САЩ , предизвикват сериозни промени както и в средите на установените деноминации, така и сред новите движения и организации. В резултат на тези събития се появяват десетки и стотици, църкви, движебия, деноминации и др.
Част от тези църкви и движения остават в рамките на определени деноминации, но броят на т.нар. неденоминационни събрания е внушителен! От края на осемдесетте години независимите харизматични църкви започват да се организират под ръководството на самозваните апостоли и пророци, които разглеждат реорганизация на църквата като фактор с решаващо значение за подготовката за Последното време.

  Бил Хамън е роден през 1934 г. и според собствените му думи влиза в служение като тийнейджър. На осемнадесет години, започва да проповядва за възстановяване на служенията на апостолите и пророците в Църквата. На 19 е ръкоположен и започва да пастирува. Това означава, че той е впязъл в служение точно след като Уорнък публикува „Празникът на
шатрите”. Идеите им са почти идентични . Той алегоризира Агей 2:9, за да докаже, че църквата в края на века ще бъде по-славна от тази в Деяния на апостолите!

  Хамън и Питър Вагнер, заедно поставят основите на NAR. С одобрението на Вагнер, Хамън вкарва учението на „Движението на късния дъжд” в NAR. Вагнер "препоръчва" книгата на Хамън „Apostles, Prophets and the Coming Moves of God „ и написва предговора към нея. Книгата повтаря почти всички възгледи на NOLR. Например, едно от по-крайните учения е за "изявените божии синове" , но Хамънтвърди,че Рим 8:19 в библията NKJV, говори точно за тези”изявени синове” и всичко това се одобрява от Питър Вахгнер!

 „Цялото творение очаква църквата от последното поколение. Земята и цялото творение чакат за появата на апостолите и пророците на Бога и на напълно възстановената Църква на последния ден. Усърдно, с нетърпение очакват изявяването на синове на Бога. , Когато църквата е напълно възстановена, светиите ще получават окончателно обещаното
безсмъртие на смъртните си тела .”


  Хамън твърди, че това трябва да стане преди завръщането на Христос, когато църквата вече е изпълнилс ролята си. Това е още едно доказателство, че той твърди, че безсмъртните тела, ще бъдат получени преди второто идване на Христос.

  На практика разликата в ученията на „Късния дъжд” и „Новите апостоли” се състои само в подмяната на някои термини, без да се засяга доктрината! Липсата на разлика в доктрините на NOLR и NAR е видима и и при малко по-задълбочен анализ, който не е цел на тази статия!


Коя е основната фигура в NAR?


  C. Питър Вагнер e плодовит писател и дългогодишен професор в Духовната семинария Фулър , който се превръща в основна сила за организирането на една от най-големите и най-влиятелни апостолски и пророчески мрежи, тъй наречената Нова апостолзка реформация (New apostolic reformation(NAR)). Вагнер и други пионери на NAR, създават учението за „Стратегически нива на духовно воюване (SLSW) и своя методология на екзорсизма.

  Благодарение на международната репутация на Вагнер като експерт по "църковен растеж" (сред най-известните му ученици е Рик Уорън) и на лидерската му роля за ръста на международните мисии за „християнизиране” на света преди 2000 година, тези необичайни техники, получават изненадващо широк прием в някои евангелски кръгове.

  За разлика от традиционните деноминации, структурата на NAR напомня по-скоро на ню-ейдж култовете, култа на Муун и други по-големи култови групи. NAR включва десетки движения, служения, асоциации, съюзи и други организации. Тъй като NAR смята, че бъдещото управление на земята ще бъде тяхно, те са силно ангажирани с различни фондации и комитети
за защита на правата на различни малцинства, религиозните права и други инициативи с обществена насоченост.

  Що се отнася до религиозната дейност, Вагнер организира няколко десетки апостоли с техните собствени мрежи в международната коалиция на апостолите (ICA) която формира вътрешен кръг на Пророците (ACPE), Council of Prophetic Elders), ISDM - (International Society of Deliverance Ministries), IAHR -(International Association of Healing Room Ministries), Wagner
Leadership Institute), ACEA-Apostolic Council for Educational Accountability).

  NAR са инициатори на различни молитвени вериги, като в тях попадат не само хора от „апостолската” мрежа , но и десетки пастири и други вярващи, без изобщо да подозират с кого са се „съвпрегнали”!

  Цялата тази аморфна структура има за цел да затрудни идентификацията на култа, като се прикрива зад различни имена и организации!

  Като се има предвид десетките скандали, които разтърсват NAR, тази структура явно е удобна за дистанциране от прегрешилите! Секс–скандалите със Тод Бентли или Ърл Полк, скандалът с
принадлежността на Рик Джойнър и Пол Кейн към (масонския) Малтийски орден, дори и да хвърлят сянка върху конкретните служения, нямат последици за цялата NAR.

...................................................................................................................................

  Написаното до тук е само кратко описаниe на корените т.е. произхода на т. нар.нови апостоли и пророци. Коренът е окултен, самото дърво също, клоните са отровни, как тогава да очакваме да дава добър плод?

  Ако задълбаем по-дълбоко в учениято на NAR, ще видим практики с произход от кабала, росикрусианството и други метафизични култове! Новатра апостолска реформация няма НИЩО общо с евангелското християнство, нито като история, нито като идеология!
 
  Понеже непременно, ще се намери някой да ме упрекне, че хуля „братя”, искам да уточня нещо:

  Водещата тема в NOLR, NAR и култовете преди тях не е Христос и спасението, чрез вяра в Него - те са само средство! Целта е създаването на „елитна църква от изявени Божии синове, която ще представлява въплътения Христос (докато истинския е на небето) и тази “елитна”
църква ще завладее света, и ще победи враговете на Бога, дори и смъртта-последния враг т.е ще станат безсмъртни....”.

Идеята е хората да изместят Христос!!!

  Най-големите врагове на Църквата не са били физическите гонители и унищожители в лицето на римските императори и другите езически владетели, а гностичните учения и философи, които на благовестието са противопоставяли „познанието” отричащо Божия син! Целта на сатана винаги е била да унищожи Църквата ако не чрез външни гонения, то отвътре, чрез внасянето на чужд огън, чуждо семе, чуждо учение,лъжливо пророчество и друго благовестие!
По тази причина, аз не се занимавам със самите водачи на тези движения (тях има кой да ги съди) ,а със самото УЧЕНИЕ!
  Нещата са съвсем ясни: NAR е окултно движение, с окултна основа, окултно учение и окултни практики!!! Гръцката дума ἀπόστολος-апостолос означава пратеник! Тогава от кого са пратени тези окултни апостоли?

  На „Асамблеята на Бога” са били достатъчни само няколко месеца, за да идентифицират култа с еретичното му учение и ясно да се разграничи от него.

  Защо вече двадесет години протестантските деноминации в България не смеят да се разграничат от култа, който предявява наглите си претенции, че е част от Евангелското движение у нас?

.........................................................................................................................

  Тази статия не е само мое изследване. Използвал съм информацията от десетки сайтове и блогове.Повечето от материалите са написани от пастири, мисионери, преподаватели в университети и други християни, загрижени за опазването на чистотата на Вярата!

http://www.deceptioninthechurch.com/newapostolic.html
http://cicministry.org/commentary/issue103.htm

http://defendchrist.org/false_teachers.html#bonnke
http://herescope.blogspot.com/2011/08/c-peter-wagner-spins-nar.html
http://second8thweek.org/content.phphttp://churchages.com/en/sermon/branham/58-0928E-serpents-seed
http://truthspeaker.wordpress.com/category/peter-wagner/
http://www.npr.org/2011/10/03/140946482/apostolic-leader-weighs-religions-role-in-politics
http://truthspeaker.wordpress.com/2009/09/21/roots-of-the-nar-and-nolr-jane-leade-the-philadelphian-society/
http://www.talk2action.org/story/2011/8/12/1713/01915

[1] Остап Бендер е основен герой в романите на Иля Илф и Евгений ПетровДванадесетте стола” (1928) и „Златният телец” (1931), „великият комбинатор”, който знае „четиристотин сравнително честни начина за измъкване на пари”.

 


МОЛЯ  ДА МЕ ИЗВИНИТЕ ЗА ПОДРЕДБАТА НА СТАТИЯТА! Така я подрежда програмата (текстовия редактор) на blog.bg


Тагове:   Окултно,   Апостол,   арц,   апостолство,   nar,   nolr,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. casadi - Великолепен матриал,
02.11.2012 22:03
прочетах го с интерес. Благодаря за труда, който сте си направили и че споделяте тази информация с нас.
Признавам, че за първи път чувам за това движение и за тяхното учение. Потересена съм!
Бог да ви благослови!
цитирай
2. анонимен - ––––––––– цитат: Стотици с...
02.11.2012 23:07
–––––––––
цитат:
Стотици смачкани, унижени, ограбени буквално и духовно хора, с които се сблъсквах често! Сдъвкани, изцедени и изплюти от зловещия култ, който са смятали за „дом”! Хора отвратени от религията и пълни със съмнения за вярата и Бога! Хора, които изключително трудно
преодоляваха последствията от пребиваването си в „Нещото”, както сами го наричат! Това са плодовете на „апостолската” деформация в България!
–––––––––
Страхиле, има и изключения. :-)

Владо Минев.
цитирай
3. анонимен - майор Деянов/Гешев- девиза на колегите
03.11.2012 12:13
“ С расо или пагони да се борим за милийони“
цитирай
4. анонимен - дръ-дрън.
03.11.2012 21:59
Доста скучна статия...Автора,първо е решил да прави някакви "сеназационни"проучвания,та да светне света,а всъщност си е загубил времето,а също е нашето време да четем всичката тази простотия.Освен това дори не се осмелява да нарича нещата с истинските имена-ние сами трябва да се досешаме коя е апостолската църква,кой е лъжеапостола и т.н.Доколкото знам пък за Любо Бозмаров-той водеше църква в САЩ с 60-70 души ,но това бе информация отпреди поне 10 г.Но дори и да не е така-е тъпо да правиш разни аналогии с войни на христа,с лъжаепостоли,само и само да "докажеш"някаква теория.А автора на статията,наричащ себе си пастор...не съм го и чувал до този момент,както и досат хора не са го чували.Всъщност -това е проблема-хората не правят нещо ЗА Христос,а за да станат известни "анализират"този и онзи и кой ли не.С тоя патос,дето " е изследвал" разни учения,апостоли и т.н.а ко се бе занимавал с разпостранение на Евангелието-щеше по ползотворно да си е уплътнил времето.Айде вече да оставим апостоли,пророци,реформатори и т.н. и просто да вършим Божията воля,която май е доста трудна за вършене-да идем по целия свят,да обичаме ближния...Добре,че Исус преди 2000 години не се занимаваше с "анализи" на пророци,апостоли и прочие.Че много анализатори,много нещо у нас,а работници-малко....
цитирай
5. otrudeni - последният коментар от "анонимен"
06.11.2012 10:39
Господине, възхищавам се от смелостта с която, хора скрити зад анонимността си, изискват от мен да споменавам имена!
И в предишни статии съм споменавал, че се противопоставям на ИДЕИТЕ (лъжеученията), а не на хората!
Фактът,че Бьоме, Лийд, Бранхам и останалите са умрели отдавана, но идеите им са живи, говори достатъчно ясно за правотата на това мое убеждение!

А за останалите"комплименти"-благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: otrudeni
Категория: Други
Прочетен: 318851
Постинги: 80
Коментари: 78
Гласове: 116
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031